Miten saan sivuni näkyviin Googleen – SEO, hakukoneoptimointi

Googlen hakukonealgoritmi on todella monimutkainen. Se ottaa huomioon todella monia seikkoja lähtien hakijan selaushistoriasta ja verkkosivun suoritumisesta. Muita vaikuttavia asioita on käyty läpi tässä osiossa

Verkkosivun nopeuden vaikutus Googlessa

Hakusanojen ohella sivuston nopeus on avaintekijöistä Google näkyvyydessä. Google Developer speed test on yksi työkalu verkkosivujen nopeuden arvioimiseen.  Palvelu antaa arvion sivuston nopeudesta niin tietokoneella kuin mobiililaitteellakin. Erityisesti mobiililaitteen nopeus on tärkeä tekijä sivuston menestymiseen.

Testi myös antaa suosituksia lautausnopeuden parantamiseen hyvinkin yksityiskohtaisesti. Näitä ohjeita seuraamalla sivuston nopeutta voi parantaa huomattavasti, joka taasen vaikuttaa positiivisesti omaan suoritukseen.

Pyörittämällä nopeustestin myös kilpailijoiden sivustoista, saat arvion oman verkon suo

Hakukoneoptiomoinnin työkalut

Verkkosivuston indeksointi Google Analyticsissä vaatii pienen jumpan. Indeksoidaksesi sivuston sinun tulee ladata sivukartta sivustolle, joka taasen kertoo Googlelle, että sivusto on indeksoitavissa ja Googlen löydettävissä. Search consolen avulla voi määritellä sivun näkyvyyden, ja pienellä työllä sivuston voi myös haluttaessa tehdä näkymättömäksi Googlessa. Näin voi tehdä esimerkiksi sivustoille, jotka on tehty tiettyä tarkoitusta varten tai esimerkiksi yhteystiedot sivulle.

Tarkemmat ohjeet tähän löytyy Googlen omasta erinomaisesta ohjeesta.

Linkit – ja sivun luotettavuus

Yksi vaikuttavimmista tekijöistä Googlen alortimissa on sivuun viittaviien linkkien määrä ja sieltä ulosviittaavien linkkien määrä. Mitä enemmän muilla luotettavilla sivustoilla on linkkeja jotka viittaavat sivustoosi, ja samoin linkit jotka viittaavat sivustoltasi ulospäin ja verkkosivustosi sisällä parantavat näkyvyyttä.

Hakukoneoptimoinnin työkalu – SemRush ja

Semrush ei ole halpa, mutta helpottaa huomattavasti verkkosivun näkyvyyden parantamista Googlessa. Varsinkin kun sivusi kasvavat ja tuotat niille sisältöä ne löytävät liitännäisyyksiä sekä uusia nousevia hakusanoja sinun teemaasi liittyen. SemRush venyy käytettäväksi niin suuriin verkkosivustoihin, kuin verkkokauppoihinkin.

Yksi tärkeimmistä työkaluista on hakusanojen jatkuva arviointi. Palvelu analysoi hakusanojen trendejä ja ehdottavat uusia hakusanoja joille sisältöä olisi hyvä luoda. Nämä tukevat sivuston löytymistä yhä uusilla hakusanoilla ja osa-alueilta googlesta jolloin myös verkkosivusi kävijämäärät kasvavat.

SemRush on myös erinomainen työkalu Sosiaalisen median seurantaan, ja mittamiseen. Työkalut mittaavat niin suoritusta kuin maksettujenkin mainosten toimivuutta.

Yoast – ilmainen työkalu WordPress sivun sisällön optimointiin

Verkkosivun rakenteen optimointi ja hakusanojen oikeanlainen käyttö on tärkeää. Google tunnistaa ensimmäisenä sivuston otsikot, ja sen jälkeen tekstin. Haluttujen hakusanojen toistojen taajuus ja löytyminen otsikoista on tärkeää, jotta google löytää sivuston.

Yoast on ilmainen työkalu, joka auttaa sinua nimenomaan löytämään parannettavaa sisältöä hakukonenäkyvyyden kautta. Tämä tapahtuu alasivu alasivulta, ja asiat joista Yoast muistuttaa ovat esimerkiksi kuvien taustatiedot ja haluttujen sanojen löytyminen niin otsikoista kuin sisällöstäkin. Koska Yoast ei sinällään osaa suomea, toisin kuin Google, suomenkielisellä sivustolla järjen käyttö on sallittua, sillä Yoast ei aina ymmärrä suomalaisia sijamuotoja.

Yoastilla on niin ilmainen kuin maksullinenkin versio. Ilmainen versio riittää erinomaisesti kevyeen käyttöön, mutta tarkempaan ja kilpaillumpaan hakuympäristöön suosittelen Yoastin maksullista versiota joka antaa mahdollisuuden analysoida useampia hakusanoja.